Filmrecensies

Mindscape

Mindscape

Ondanks een slasher-achtig begin dat overging in een psychologische thriller, was het einde toch redelijk teleurstellend. De vertolking door Farmiga maakte indruk. De verhaallijn zal niet meer dan een herinnering zijn na een tijd ….

Lees verder

Wer

Wer

Een familie wordt tijdens het vieren van een vakantie op brute wijze vermoord. Een advocate neemt de verdediging van de vermeende dader op zich. Na een tijdje begint ze echter te vermoeden dat haar cliënt wel eens terecht verdacht zou kunnen zijn. Er is op zijn minst meer met hem aan de hand dan dat ze in eerste instantie dacht. Maar wat?

Lees verder

Kill your darlings (2013)

Kill your darlings

De film richt zich op de kringen van de literaire vrienden Allen Ginsberg, Jack Kerouac en Lucien Carr. Onder Carrs medewerkers bevindt zich ook de oudere David Kammerer die verliefd is op Carr en hem door het hele land achtervolgt. In 1944 maakt Kammerer seksuele avances naar Carr. Die avances monden uit in een gewelddadig treffen, waarna Carr Kammerer doodsteekt.

Lees verder

Torn (2013)

Torn

Geen spektakelfilm maar wel eentje met twee pracht vertolkingen en een intens emotioneel onderwerp zonder te vervallen in een melige tranentrekker.

Lees verder

Chef (2014)

Chef

Je kan maar beter eerst iets lekkers naar binnen spelen voordat je je installeert om deze smakelijke en luchtige komedie bekijkt. Favreau levert hier een oprecht eindproduct af en dat smaakt naar meer …

Lees verder

Captain America : The First Avenger (2011)

captain america

Ondanks de prima vertolkingen is deze Captain America niet meer dan een doorsnee actiefilm. Geen spanning en totaal niet indrukwekkend.

Lees verder

Blended (2014)

Blended

Een niemendalletje van een film waarbij de romantiek weer op een clichématige manier uitgewerkt werd en de humor redelijk ver te zoeken is.

Lees verder

Wicked Blood (2014)

Wicked Blood

Hannah is een slim tienermeisje dat gevangen zit in een duistere onderwereld vol geweld, wapens, drugs en wrede motorbendes. Haar enige toevlucht is haar drugsverslaafde oom Donny en haar liefde voor het schaakspel. Beide leven ze in angst voor 'Oom Frank', die het illegale familiebedrijf met ijzeren vuist leidt, waarbij hij geholpen wordt door zijn psychotische broer Bobby.

Lees verder

How I live now (2013)

How I live now

Een indrukwekkende,beklijvende en toch wel deprimerende film.

Lees verder

The Legend of Hercules (2014)

The Legend of Hercules

Een jonge legerkapitein wordt een goede vriend van Hercules , de zoon van de oppergod Zeus. Maar nadat een slechte koning hen misleidt, worden Hercules en de kapitein in slavernij verkocht en moeten ze zij aan zij vechten om hun vrijheid terug te verdienen.

Lees verder