10 alternatieve thriller films

10 Thriller Films die je nog NIET gezien hebt

Thrillers heb je in vele soorten aan maten. De bekendere thrillers zijn toch vaak films die uit Hollywood komen, terwijl er ook genoeg ‘alternatieve’ thrillers zijn uit andere landen. Wij hebben een lijstje opgesteld met tien alternatieve thrillers. Allemaal uit verschillende landen en niet ouder dan het jaar 2014. En ook al komen de films niet uit Hollywood, daardoor zijn ze zeker niet minder de moeite waard. Verre van dat!

#10 Good Time (2017)

IMDb

De Amerikaanse Good Time komt keihard binnen! De muziek, het verhaal, de personages en het bijbehorende acteerwerk. Alles is raak. Keihard raak! En de film is ook gewoon keihard, zeg maar gerust gewelddadig. Connie (Robert Pattinson) wil zijn broertje Nick op borgtocht vrij krijgen, nadat die een mislukte bankoverval heeft gepleegd. Dat geld is er alleen niet en hij moet een plan verzinnen.

#9 The Salesman (2016)

ook bekend als: Forushande (2016)
IMDb

Emad en Rana moeten hun huis verlaten omdat de kans bestaat dat het instort. Als een vreemde man Rana op een dag molesteert, gaat Emad op onderzoek uit. Zal hij de dader vinden? Het Iraanse The Salesman is een psychologische thriller die geweldloos is in beeld, maar wel gewelddadig is in zijn verhaallijn. Zo kan het ook.

#8 Gluckauf (2015)

IMDb

Een Nederlandse film over een vader en in zoon uit Limburg. De vader heeft twee problemen: een alcoholprobleem en een uitstaande schuld bij een maffioso. Aangezien zoonlief ook voor die crimineel werkt, wil hij de schuld van zijn vader aflossen. Alleen papa is daar niet zo blij mee, want dan voelt hij zich te afhankelijk. Wie denkt dat Limburg alleen een mooi landschap heeft, heeft het mis. Mooie films maken kunnen ze er ook.

Deel dit met jouw vrienden:

Geef jouw mening

Klik hier en creëer je eigen profiel, zodat je niet opnieuw je naam en e-mail hoeft in te voeren. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*